Ma puteti ajuta in legatura cu tendinopatia tendon ahilean

Este vorba de perioada de dupa operatie. Au trecut 5 saptamani si doctorul nu a explicat clar cateva lucruri. 1. Port o orteza si de 3 zile am inceput sa pasesc cu ea si cu cirjele, fara sa ma las pe picior. Cat va trebui sa merg asa? 2. Cand sa incep sa ma sprijin pe picior? Sa scot orteza si sa merg aproximativ normal? 3. In pat si noaptea pot sa stau fara orteza? Operatia a constat in debridarea tendonului cu V-Y plastie cu ablatia calcificarilor si sutura secundara a tendonului. Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Sfatul meu este sa il intrebati pe medicul dvs. aceste lucruri, la urmatorul control medical si sa va notati si alte intrebari pe care ati dori sa i le adresati. Tratamentul dvs. cuprinde, pe langa indepartarea factorilor cauzatori, si repaus, asa ca nu trebuie sa fortati zona prea tare. Medicul va va explica si daca este nevoie sa faceti sedinte de fizioterapie, iar fizioterapeutul va va invata cum sa mergeti corect pe piciorul operat. In functie de recomandarea medicului, puteti indeparta si orteza. Va doresc multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.