Ma pot pensiona medical?

Daca ochiul drept este pierdut (strabism convergent congenital ambliopie miopic fote) si la ochiul sting am 0,5 plus ma pot pensiona medical? (nu mai mentionez celelalte probleme pe care le am).

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Buna ziua,

In cazul dvs, acuitatea vizuala a ochiului stang nu va califica pentru a obtine o pensie de handicap. Cel mai bine este sa mergeti la controale oftalmologice regulate si sa va protejati vederea ochiului stang cat mai mult timp posibil. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.