Mă pot îmbolnăvi iar după tratament?

Bună ziua, am fost diagnosticată în 2012 cu Hepatita C, am urmat recent un tratament iar la ultimele analize se pare că virusul a iesit din organism. Îmi puteți spune, va rog, ce șanse sunt ca rezultatele să fie false sau ca virusul sa revină în organism?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dana Obretin - Medic Specialist Boli Infecțioase, Expert DOC

Dvs nu precizati cu ce medicamente ati urmat tratamentul. Daca ati facut tratament cu Interferon si Ribavirina sansele de eradicare sunt in jur de 50-80 % in functie de genotipul virusului, de varsta pacientului, gradul fibrozei, viremia de la inceputul tratamentului. In cazul tratamentului cu Viekirax si Exviera studiile de faza 3 au aratat o rata de vindecare de 95-100 % in cazul genotipului 1 b.

Nu cred ca rezultatele sa fie falsificate.

Exista posibilitatea ca virusul sa revina de aceea se repeta viremia la 24 de saptamani de la terminarea tratamentului in cazul tratamentului cu Interferon si Ribavirina si la 12 saptamani de la terminarea tratamentului in cazul tratamentului cu Viekirax si Exviera .


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.