Mă pot epila cu ceară în pauzele de la epilarea definitivă?

Bună ziua. Am o întrebare: am terminat cele 4 ședințe din 2 în 2 săptămâni cu epilatorul Homelight de la Babyliss și vreau să vă întreb dacă în această pauză de 4 săptămâni până la următoarea ședință, mă pot epila cu ceară sau epilator electric. Mulțumesc ! O zi frumoasă ! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. În intervalul pâna la următoarea şedinţă vor mai continua să crească fire de păr care fie nu erau în faza de creştere la momentul şedinţelor şi astfel lumina nu a putut acţiona pe ele, fie nu au absorbit suficientă lumină pentru a fi distruse. Sfatul meu ar fi ca în cursul acestui intereval să nu efectuaţi o metodă de epilare prin smulgere (ceară sau epilator electric). Smulgând firul cu rădăcină cu tot, nu va mai exista substratul pentru acţiunea luminii. La o lună de la epilarea prin smulgere nu se vor reface toate firele smulse, ci mai puţine. Astfel, va apărea o întârziere în acumularea efectelor benefice şi e posibil să aveţi nevoie de mai multe şedinţe pentru instalarea efectului total. De asemenea, vă rog să ţineţi cont de faptul că am intrat deja în sezonul cald, astfel că o lună după orice şedinţă de epilare nu trebuie să expunem la soare zona tratată, pentru a evita apa Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.