Ma inec in somn

Va rog sa ma ajutati intr-o problema: ma trezesc noaptea ca ma inec si nu am aer cam 15-20 secunde. Mi s-a intamplat de vreo 5 ori pana acum in decurs de vreo doi ani. Nu am dureri in piept. Nu puls marit (80b pe min). Am senzatia de sufocare si nu pot trage aer in piept. Va multumesc anticipat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Răzvan Lungu - Medic Specialist Pneumologie, Expert DOC

Opririle de respiratie in timpul somnului sunt normale mai ales daca sunt asa de rare cum relatati. Pacientii cu Sindrom de Apnee in Somn sever au peste 30 de opriri de respiratie pe ora! Totusi, daca aveti si alti factori de risc (completati chestionarul STOP-BANG pe care il puteti descarca aici http://stopbang.ca/translation/pdf/romanian.pdf) aveti nevoie de o investigatie a somnului dvs. numita poligrafie ventilatorie (monitorizarea respiratiei si a altor parametrii in timpul somnului) si un consult de specialitate al unui medic pneumolog cu experienta in Somnologie.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.