Lipsă menstruatie, test sarcina negativ

Problema mea este legata de lipsa menstruatiei ,am o intatziere de 12 zile c.m. Nu am ciclu regulat, (am avut si la 28 zile dar si la 41) in dec.2018 am pierdut o sarcina la 7 saptamani ,de atunci ne chinuim sa facem un bebe,am mers regulat la consult ginecologic suntem sănătoși, avem un băiețel de 5 ani și 8 luni,nu stiu ce ar putea fi daca nu este sarcina. La ind medicului meu ginecolog am facut si stimulate ovariana noiembrie si dec.2019 fara rezultat . Specific ca si ultima sarcina din pacate pierdută testul mi s-a pozitivat la 7 sap.nu mai devreme. Ma puteti ajuta cu un rsp. În 27 dec.2019 am avut ultima menstruatie. Credeți ca ar fi sarcina chiar daca testul iese negativ?Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Puteți obține un rezultat negativ la testul de sarcină din două motive: fie nu sunteți însărcinată, fie sunteți însărcinată, dar ați efectuat testarea prea devreme și testul de sarcină utilizat nu a reușit să detecteze hormonul „de sarcină” hCG în organismul dumneavoastră. Este probabil să nu fiți însărcinată și ciclul menstrual să întârzie sau chiar să lipsească din cauza unui stres sau a unei afecțiuni. Sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.