Lipsa menstruației

Buna dimineața. Am 43 de ani și multi ani am luat anticoncepționale. In februarie am hotărât să fac pauza și nu am mai luat pastilele. Ultimul ciclu l-am avut pe 22 martie și de atunci nimic. Sex nu am făcut din decembrie,deci nu se pune problema unei sarcini. Întrebarea mea este as putea lua anticoncepționalele că sa repornesc ciclul??sau nu se poate. Menționez că am luat și în greutate și de câteva zile mă dor și sânii. Mulțumesc frumos pentru răspuns.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Este posibil, ca dupa o lunga perioada de tratament cu antibiotice, avand in vedere si varsta dumneavoastra, ca menstruatia sa nu revina regulata. Daca ultima menstruatie a aparut la finalul lunii martie, pauza este momentan de doar 40+ de zile. Daca menstruatie nu revine in perioada urmatoare, sau rebine dar apare la intervale neregulate si lungi (2-3 luni sau mai mult), mergeti la un medic ginecolog. De altfel, avand in vedere ca in cazul multor femei menopauza se instaleaza chiar si de la 40 de ani, puteti face un control ginecologic pentru a verifica daca nu va aflati in perioada de premenopauza.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.