Lichid la genunchi copil

Buna seara, am fetița în vârstă de 9 ani. La vârsta de 6 ani, în urma multiplelor cazaturi in genunchi, am observat ca un genunchi e mai umflat ca celalalt. Am mers la diverși medici, au dat diverse diagnostice (in urma analizelor / radiografii / RMN). Neștiind pe cine sa mai cred, am mers în Italia și am refăcut analize, ecografie, punctie. Rezultatul in urma punctie a fost: lichid inflamator (nu artrita juvenila idiopatica + altele ce mi-au spus in Romania). Fata a primit tratament cu nurofen si prednison, urmand sa ramanem in observatie, pentru a vedea daca efectul tratamentului e tranzitoriu sau nu. Dupa 2 ani de la tratament, lichidul la genunchi a reaparut (chiar daca nu o las sa alerge, sa faca sport decât ponderat). La indicația medicului din Italia, am refăcut tratamentul (in 4 zile de prednison lichidul se retrage sau nu mai este vizibil) . Tin sa precizez ca nu o doare, iar piciorul il foloseste normal, ca și cum nu are nimic. Intrebarea mea este: pana cand va reapărea acest lichid la genunchi? Ce as putea face pentru fetița mea? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Ce puteti face pentru fetita dvs. este sa mergeti cu ea in mod regulat la medicul specialist. Sfatul meu este sa respectati intocmai tratamentul prescris de specialist si sa nu il intrerupeti decat daca va spune medicul sa faceti asta. Pentru ca lichidul articular (care se formeaza la genunchi) poate fi de mai multe tipuri - normal, non-inflamator, inflamator, septic si hemoragic - in functie de rezultatele analizei acestui lichid, medicul reumatolog poate recomanda pentru fetita dvs. mai multe investigatii, care sa il ajute sa depisteze cauza care determina formarea acestuia. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.