laxativ la copii

Buna ziua cu un an in urma bairtelul meu in varsta de 7.5 ani acum a inceput sa imi spuna ca simte ca are caca in fundulet(sta acolo moale si ca nu a simtit ca ii vine sa faca caca) noi suntem de 9 ani in Londra si a avut din ce in ce mai des de cateva ori pe zi fara sa faca la toaleta am fost la medic ne-a dat laxativ a zis sa manance multe fructe legume fibre...cam greu e la scoala mananca putin nu poti obliga un copil.....a mai avut o perioada pana orin vara apoi i-a trecut din noiembrie anul acesta iar a inceput sa faca a facut si de 13 ori pe zi...si caca normal.la baie face odata pe saptamana f mare si f gros...numai stiu ce sa fac am fost la medic a zis sa continui cu laxativ pana face caca normal...ciudat e ca la scoala nu face da nu facea nici caca normal la scoala niciodata.va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi tare recunoscatoare.va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Ocazional, copiii ar putea avea un scaun mai tare din cauza consumului de lichide scăzut. Din câte înțeleg din datele expuse de dumneavoastră, copilul suferă de constipație severă, motiv pentru care a și primit ca tratament laxativ. Este important ca odată ce se observă o îmbunătățire, laxativele trebuie reduse treptat și nu oprite brusc. De altfel, să colaborați cu copilul dumneavoastră, să-i explicați situația, să respectați obiceiurile de igienă și folosirea toaletei, creșterea aportului de fibre. Mai multe detalii despre constipația la copii puteți citi aici: https://doc.ro/sanatatea-copilului/constipatia-la-copii-cauze-si-solutii-eficiente. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.