Iritatie la incheieturile mainilor, picioarelor si gatului.

Buna ziua! Copilul meu se confrunta de ceva timp cu o iritatie pe corp, mai exact la incheieturile mainilor, picioarelor si gat. Seamana cu dermatita. Am cumparat fel si fel de creme si unguente. Nu ii trece cu nimic. Din contra cremele emoliente mai rau ii agraveaza starea de mancarime. Are 1 anisor. Locuim in Uk. Am sunat pentru consult dar datorita coronavirusului am avut consulatie prin telefon. Ne-a prescris o crema emolienta care tot la fel nu ne ajuta. Ajutati-ma cu un medicament, un sfat ce as putea sa ii fac. Mentionez si faptul ca este alaptat.multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Este posibil ca micuțul să se confrunte cu eczemă. Aceasta apare de regulă din cauza factorilor externi sau de mediu. Printre factorii iritanți se numără țesăturile sintetice, anumite săpunuri, căldura excesivă, însă și alergiile la acarieni, la polen pot favoriza astfel de probleme la nivelul pielii. De aceea, recomandarea mea este să adresați unui specialist dermatolog, care să consulte copilul și să ofere un tratament eficient și de durată. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.