Iritație după epilare

Bună ziua. Aș avea și eu o întrebare, dacă mă puteți ajuta. Am probleme cu pielea după epilat. Pe picioare am reușit să rezolv problema cu un lapte emolient de la Uriage și de când mă rad cu aparatul Gillette fusion cu baterii. Însă inghinal e puțin diferit, după epilare e totul ok apoi la vreo 2 zile când începe să crească părul, în jurul firutelor de păr se înroșește și am niște mâncărimi groaznice cam o zi aproximativ. Menționez faptul că,folosesc de fiecare dată lamă nouă, am încercat și s-o dezinfectez la fel și pielea înainte. Și cu cremă depilatoare e la fel, apar punctulețele roșii și mâncărimile. Nu știu ce creme să mai încerc, e vară, locuiesc lângă mare, nu pot doar să scurtez firele cu cutter-ul de la aparat ca și iarna pentru că se vede urât. Am auzit și de IPL, și m-am decis să-mi cumpăr aparatul dar din câte am citit doar iarna pot folosi. Dacă m-ați putea ajuta cu o variantă de rezolvare să trec peste vara asta v-aș fi recunoscătoare. Mulțumesc! O zi bună! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Încercaţi să efectuaţi foarte bine toaleta zonei, aplicând dezinfectante (antiseptice) atât înainte, cât şi după epilatul cu aparatul sau cu cremă şi continuaţi să le utilizaţi de două ori pe zi, timp de 2-3 zile după epilat, împreună cu o cremă ce conţine antibiotic şi un antiinflamator, de tipul Diprogenta sau Fucicort. Continuaţi să folosiţi zilnic laptele de corp. Într-adevăr, aparatul epilator tip IPL nu este recomandat să fie utilizat pe zonele care sunt expuse la soare în cursul verii. Astfel că pe el l-aţi putea folosi în aceste luni doar pe zone care sunt acoperite; menţionaţi regiunea înghinală – pe zona acoperită de slipul de baie puteţi utiliza, dar pe zona de la rădacina coapsei nu. Vă doresc mult succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.