Investigații imagistice pentru prevenție cancer de san

Am 34 de ani mama și mătușa mea au fost diagnosticate cu cancer de sân. Ce investigație îmi e recomandată - unii zic mamografie alții ecografie alții scintigrafie... Cum să fac să depistez din timp orice modificare?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Înainte de 40 de ani datorită abundenței țesutului glandular se recomandă examinarea prin ecografie. Examenul mamografic se recomandă după această vârstă atât ca metodă de screening cât și ori de câte ori există suspiciuni clince. În cazul pacientei noastre dacă suspicunile persistă după examenul ecografic se recomandă completarea examinării cu investigație prin Rezonanță Magnetică în centre specializate.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.