Intrebari despre dermato, parkinson

Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta in legatura cu parul am fost la dermatologie mi- a recomandat Diprosalic pt ca imi apar scoame si imi apar dupa cateva saptamani iarasi dupa ce am dat cu aceasta solutie. Va multumesc anticipat Si va rog a doua intrebare . Mamei mele ii apar pete rosii pe ambele picioare isi da cu tataneasa si ii dispar si apoi ii apar in alta parte. A avut o ciuperca la o unghie a dat cu solutii si a scap de ciuperca aceea dar pe picior ii mai apar din cand in cand. Nu o doare nu o mananca .Intrebarea mea este : este ceva grav ? Si va rog mai am o intrebare mama are un fel de parkinson nu ii tremura capul doar mainile (a fost operata la san i a scos glandele , apoi a fost operata la un cot (o cazatura)) va rog daca ma puteti ajuta a luat medicament Rivotril are 70 de ani. Va multumesc si ma aplec in fata dumneavoastra pentru toate subiectele pe care le postati .

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Pentru prima intrebare, tratamentul recomandat functioneaza pe baza de corticosteroizi si pe termen lung poate provoca dependenta, de aceea ati si observat probabil ca simptomele reapar dupa incetarea folosirii. Este important sa aflati care este cauza acestor simptome. Avand in vedere ca ati mentionat scalpul, poate fi vorba despre o dermatita seboreica, caz in acer va pot ajuta si sampoanele speciale. Puteti citi aici mai multe despre aceasta afectiune: https://doc.ro/sanatate/dermatita-seboreica-ce-este-si-cum-o-tratam

Pentru mama dumneavoastra recomand un consult dermatologic si unul neurologic. Simptomele pe care le indicati (acele pete si tremurul) pot sa fie legate de mai multe afectiuni, poate si de anumite tratamente pe care le urmeaza, asa ca este important sa fie vazuta de un medic.

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.