Interstițiul pulmonar moderat accentuat bilatera

Copilului meu de 7 ani i s-au pus acest diagnostic astăzi, tratamentul l-ar primit de la medicul pediatru, dar fara a-mi da detalii despre boala. Suntem din Ploiesti, nu avem medic pneumolog pediatru, cum putem controla boala, și dacă ne puteți recomandă un medic din București. Tratamentul constă în Zinnat de 250 la 8 ore, Flixotide, 2 pufuri pe zi, Ventolin 2 pufuri pe zi,Asta 7, 5 ml de două ori pe zi, Erdomed 7,5 de 3 ori pe zi. Menționez că în luna aprilie la o altă radiografie tot pneumonie interstițială a avut, și comparand-ule am observat că porțiunea care din plămân care nu se vedea la radiografie sau pata s-au mărit considerabil. Vă rog frumos să mă sfătuiți ce să fac in continuare, sunt foarte debusolată și speriată. Și mai urmează să consultam un alergolog, tușește foarte tare. Mulțumesc frumos aștept cu nerăbdare răspunsul dv.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua. Este foarte important sa mergeti la un pneumolog pediatru cu copilul pentru o examinare clinica, analizarea radiografiilor pulmonare facute pana acum copilului si recomandari specifice cu privire la tratament si frecventa examinarilor imagistice pe viitor. Multa sanatate!!

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.