INTERPRETARE VSH MARITA

Buna ziua! Am 45 ani ,In urma analizelor de sange , valoarea VSH este 40. Precizez ca restul analizelor de sange si urina sunt in limite normale cu exc Colesterol LDL usor marit. Ce poate insemna asta? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua! 

Exista multiple cauze ale unor valori mari obtinute la testul de sange pentru VSH. Unele dintre afectiunile sau conditiile asociate in mod frecvent cu un VSH crescut includ: anemia, bolile renale, limfoamele, batranetea, sarcina, arterita temporala, bolile tiroidei, anumite tipuri de artrita etc. Astfel, rolul analizei VSH este unul complex, iar testul are numeroase indicatii si aplicatii. În general, medicul va comanda, de obicei, teste de follow-up (sau de urmarire) daca valorile pe care le-ati obtinut la analiza VSH sunt prea mari sau prea mici. Informații complete despre analiza VSH, găsiți aici -- https://doc.ro/sanatate/totul-despre-vsh. O zi senină cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.