Interpretare RMN torace

Bună ziua, acum 12 ani am făcut un pmeumotorax spontan pe partea dreaptă și de atunci am rămas cu dureri pe acestă parte așa că la un control doctorul mi-a recomandat un ct. Din cauza pandemiei nu am reușit sa mai dau de domnul dr. Si v-aș ruga dacă ma puteți ajuta cu o interpretare. Mulțumesc anticipat. (Fără imagini andenopatice mediastinale cu caracter patologic / imagini limfoganglionare cu hil grasos prezent a ilar bilateral, dreapta de 10,2 mm, stânga de 11,7mm/ Aorta ascendenta calibru 26,7mm,trunchi de artera pulmonara 22mm/ Modificări de pahipleirita apical bilater, predomine dreapta / Micronodul pulmonar subpleural și în planul scizurii orizontale de 1,5mm, micronodul pulmonar de 2,7mm Los-segment lingular/ Cu caracter Ct nespecificat de monitorizat imagistic/ fara procese expansiv intraparenchimatoase pulmonare/ Minime modificări generative : mici osteofite marginale anteoratelare, mici hernii intraspongioase / oseocondensare corp vertebral L1, de 5,1/14,2mm AP!/CC cu caracter ct nespecific.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Interpretarea CT-ul se face doar în context clinic de către medicul de specialitate, luând în considerare foarte mulți alți factori (antecedente medicale personale și heredocolaterale, medicație etc.). O zi cu grijă de sănătate!
 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.