Interpretare RMN coloana lombara

V-as ruga sa imi spuneti daca e cazul sa imi fac griji (sa ma gândesc la operatie) in cazul urmatoarei concluzii a examenului RMN coloana lombara: modificari degenerative ale discurilor intervertebrale L3 si L4 ce asociaza contacte radiculare L4 stang si L5 bilateral la nivelul recesurilor laterale. Cu multumiri

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Conduita terapeutica trebuie precizata in urma consultatiei clinice asociate si cu investigatii paraclinice astfel incat nu imaginile IRM stabilesc terapia adecvata. Totusi concluziile nu par a sugera o afectiune grava si nu sunt evidente compresii radiculare ci  sunt descrise doar contacte  radiculare care nu exclud insa o simptomatologie dureroasa. Este necesar examen clinic pentru stabilirea pasilor de diagnostic si terapeutici adecvati.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.