Interpretare RMN

Buna ziua,

Am marea rugaminte sa ma ajutati cu urmatorul rezultat rmn: Examinarea IRM nativa a coloanei lombare, sag T1, sag T2, sag STIR, cor T2 si ax T2, evidentiaza: -tendinta la rectitudine a coloanei lombare; -corpuri vertebrale lombare cu inaltime pastrata; fara modificari de aliniament vertebral; -discuri intervertebrale lombare cu hidratare si inaltime normale; -la nivel L4-L5 minim debord discal circumferential, ce amprenteaza sacul dural si prezinta contact cu radacinile nervoase L5 bilateral intracanalar; -fara hernie de disc focala; -con medular,radacinile caudei equina- cu morfologie si semnal normale;con medular proiectat la nivel L1. CONCLUZII: Minim debord discal circumferential L4-L5, ce amprenteaza sacul dural si prezinta contact cu radacinile nervoase L5 bilateral intracanalar. Modificari de statica vertebrala lombara. Sa inteleg ca este vorba de un inceput de hernie de disc ? Ce trebuie sa fac pe mai departe ? Multumesc. O zi buna !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, nu este vorba de o hernie de disc, ci se constata o modificare degenerativa si pentru moment, daca simptomatologia clinica nu se coreleaza, trebuie recurs la gimnastica medicala, fizioterapie etc.  In puseu  se vor administra, la sfatul medicului reumatolog sau specializat in recuperare fizica -medicatie analgezica si decontracturante. Clinicianul va va sfatui in legatura cu data la care ar fi oportuna urmatoarea investigatie. sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.