Interpretare RMN

Examinarea IRM nativa a genunchiului stang evidentiaza: - ligament incrucisat anterior (LIA) fasciculat, cu traiect si insertii pastrate; - mica leziune condrala centro-laterala rotuliana cu tendinta la decolare pe o suprafata de ~ 0.7 cm, fara edeme osoase subcondrale; - ligament incrucisat posterior (LIP), ligamente colaterale medial si lateral, MI, ME si piese scheletice scanate cu morfologie si semnal RM in limite normale; - minime reactii fluide retropatelar intern si extern, suprapatelar si intraarticular. Concluzii: Mica leziune condrala rotuliana. Leziune de tip interstitial LIA. Buna ziua, Acesta este rezultatul RMN-ului pe care l-am efectuat la genunchiul stang. Am 32 de ani, sex feminin, 1,80 m, 92 kg - gonartroza bilaterala (si tatal meu are acelasi lucru, insa el are 60 de ani ) :) Rmn-ul l-am facut pentru ca in urma cu 2 saptamani mi-a aparut in spatele genunchiului o "galma" care este putin dureroasa, mai mult dureroasa atunci cand indoi piciorul. La ecografia de parti moi nu s-a vazut nimic, nici ca ar fi chist Baker, nici lipom, nici altceva. Fac fizioterapie si m-ar tenta sa fac niste infiltratii... Ce ar trebui sa aleg? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Investigatiile facute (RMN si ecografia articulara) exclud un chist Baker (diagnosticul cel mai probabil avand in vedere ca ati avut o tumefactie inapoia genunchiului stang (fosa poplitee).

Recomandarea de a face infiltratii (cu acid hialuronic) se face in context clinic, asa ca un consult medical de specialitate poate sa stabileasca daca este oportun momentul pentru injectiile inta-articulare.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.