Interpretare RMN - hernie discala mediana si paramediana

Buna ziua, As dori, va rog frumos, o interpreare a RMN-ului rezultat in urma examinarii. Am 22 de ani si am fost diagnosticata cu hernie discala mediana si paramediana dreapta L5-S1, cu fragmente migrat subligamentar in contat cu radacina nervoasa S1 dreapta, cu un diametru AP de 4,4 mm. Modificari artrozice al articularelor posterioare fara stenoza foraminala sau de canal rahidian. As dori sa aflu si parerea dumneavoastra in ceea ce priveste aceste rezultate deoarece sunt putin sceptica in ceea ce le priveste intrucat am abia 22 de ani si vreau sa evit operatia cat mai mult cu putinta. Va multumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

In urma descrierii examenului RMN se pare ca materialul discal herniat vine in contact cu posibil efect radicular asupra S1 de partea dreapta. Interventia chirurgicala se efectueaza doar daca sunt indeplinite anumite criterii clinice in concordanta cu cele imagistice. Ar fi utila o o consultatie clinica de specialitate dar intr-o prima etapa poate fi foarte utila kinetoterapia.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.