interpretare rezultat RMN

Buna ziua, am facut RMN si mi-a iesit urmatorul rezultat, puteti sa-mi explicati dvs care este riscul si ce tb facut? EXAMINAREA IRM COLOANA LOMBARA NATIV EVIDENTIAZA: MODERATA SCOLIOZA LOMBARA DEXTRO-CONCAVA DEGENERESCENTA HIDRICA DISCALA INCIPIENTA L4-L5 SI L5-S1, MINIMA PROTRUZIE DISCALA CIRCUMFERENTIALA L4-L5 CU MINIM AMPRENTAASUPRA SACULUI DURAL. HERNIE DE DISC MEDIANA SI PARAMEDIANA DREAPTA L5-S1 CU CONTACT RADICULAR FORAMINAL DREPT SI AMPRENTA ASUPRA SACULUI DURAL. FARA MODIFICARI DE SEMNAL LA NIVELUL CONULUI MEDULAR.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino -

Buna ziua. Interpretarea trebuie facuta in context clinic de catre un medic specialist, fiindca diagnosticul depinde de foarte multi factori, iar recomandarile de investigatii suplimentare sau anumite masuri vor veni in consecinta. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.