Interpretare IRM mamar

Sani cu SDC. Sani cu structura mixta glandular adipoasa. Sanul drept prezinta doua microchiste mamare de 3 mm in hipersemnal in secventa stir. Fara priza de contrast patologica de tip masa sau non-masa in sanul drept. Sanul stang prezinta in CSE pe fata ptofunda in contact cu fascia pectoralului, o leziune de 12/10 mm, neregulata, inomogena flu delimitata, in hipersemnal Tirm. Postinjectare de gadoliniu, leziunea are priza de contast de tip masa, cu curba de incarcare neincadrabila. Ambele axile prezinta limfoganglioni inflamatori nespecifici. COD BI-RADS= 4 Recomandam biopsiera leziunii din CSE stg, care are si corespondent ecografic.

Am înțeles ca trebuie sa fac biopsie și am programat-o deja, însă nu înțeleg cât de grav este și ce anume înseamnă că există o masa în contact cu fascia pectorala. Va rămân recunoscătoare dacă ma puteți ajuta sa înțeleg puțin mai mult

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

nu trebuie sa va ingrijoreze recoamndarea de punctie in sine, este foarte bine ca se efcectueaza pentru a putea dicta conduita corecta medicala si terapeutica.  Cred ca ar fi bine sa reluam discutia dupa ce aveti un rezultat al analizei, intrucat poate ca leziunea este benigna. astept rezultatul si va doresc multa bafta si curaj!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.