Întârziere menstruatie

Buna ziua! Ma numesc Alina și as dori sa îmi dați un sfat.. Am mereu întârzieri de menstruație foarte mari gen 1 luna chiar 2....de exemplu ultima menstruație am avut-o în decembrie și nici pana în prezent nu am mai avut.. Țin sa menționez și ca am 1.63 m și greutatea de 72 kg.. Am luat și în greutate. Ce se întâmplă.?insarcinata nu sunt ca am făcut test de sarcina! Nu știu care ar fi cauza și ce ar trebui sa fac ca să nu îmi mai întârzie. Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna Alina,

Am scris despre aceasta tema in acest articol: Menstruatie intarziata: care sunt motivele care duc la dereglari de acest tip si te pot ajuta si informatiile din acest articol: Tot ce trebuie sa stii despre ciclul menstrual. Ar trebui sa faci un control ginecologic, care sa includa testari de secretie, testul Papanicolau si o ecografie, si ar mai fi de folos un consult endocrinologic, pentru a elimina posibilitatea unor dereglari hormonale. Si un set de analize de sange si urina ar putea da indicii despre o eventuala afectiune care influenteaza si cuclul menstrual.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.