Insomnii

Buna ziua, De la inceputul saptamanii trecute am inceput sa am insomnii, nu am schimbat nimic in rutila zilnica sau stilul de viata, insa nu pot adormi mai devreme de ora 2-3, iar la 5-6 ma trezesc obosit si nu mai pot adormi la loc. Care ar putea fi cauzele?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Insomnia este o afecțiune de sine stătătoare, dar uneori apare și ca simptom al altor probleme de sănătate sau poate fi cauzată de stres, de consumul de alcool, de alimente sau de băuturi care conțin cofeină sau de fumat. Aici găsiți câteva sfaturi pentru un somn odihnitor: https://doc.ro/lifestyle/reguli-sfaturi-somn-odihnitor. Dacă problema continuă să persiste, recomandarea mea este să consultați medicul, pentru identificarea cauzelor exacte care stau la baza problemelor cu somnul pe care le aveți. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.