Injecțiile cu acid hialuronic sunt o soluție pentru mine?

Injecția cu acid hialuronic este recomandată și pentru gonartroză? La ambele picioare am redoare de genuchi, 15 -20 grade le mai pot flexa. Am gonartroză la ambii genuchi și a devenit foarte dureroasă în situația în care nu mai am deloc cartilaj și spațiul articular s-a redus aproape în totalitate.

Problemele se datorează unor operații pentru o problemă veche de sănătate (coxă vara bilateral). Am doar 41 de ani, 1.50 cm, nu am trecut de 48 de kg de peste 20 de ani și mi s-au recomandat proteze de genuchi, proteze personalizate cu un cost foarte mare pe care nu mi le permit deocamdată.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Da, injecțiile intraarticulare cu acid hialuronic sunt recomandate pacienților cu gonartroză. Prin injectarea cu acid hialuronic la nivelul genunchiului se urmărește reducerea rigiditaţii articulare si ameliorarea mobilității genunchiului.

Este recomandat un consult medical care să reevalueze gradul de afectare articulară al dvs, oportunitatea acestui tratament, momentul în care trebuie facut, intervalul de timp la care acest tratament ar putea fi repetat.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.