Ingrijirea pielii in timpul sacinii

Buna ziua. Dermato-cosmeticele sunt sigure in sarcina? Am o piele extrem de uscata si nu ma pot desparte de laptele emolient de la Uriage Xemose, am mai inceput sa folosesc o crema de la iwatherm pentru vergeturi, Resveratrox. Pot avea incredere in ea doar pentru ca scrie ca e indicata in sarcina? Din moment ce le folosesc de doua ori pe zi si vin aplicate si pe burta pot sa fiu linistita ca nu ajung sa-i faca rau lui bebe? Si cu protectia solara am probleme pentru ca mi-e rau de la mirosuri. Am gasit ceva de la Nivea Kids care as suporta, credeti ca cele pentru copii in general sunt ok petru burtica? Locuiesc langa mare asa ca folosesc destul de des si creme de soare. Sper ca am explicat bine. Va multumesc. O zi buna!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua!

Intr-adevar, sarcina este o perioada delicata, intrucat orice face mama poate influenta fatul in vreun fel sau in altul. Exista medicamente despre care se stie sigur ca sunt contraindicate in sarcina, medicamente si produse care se pot administra in caz de nevoie, dar si produse care pot fi aplicate fara a avea un risc de afectare a fatului.

In principiu, aceste creme emoliente sunt sigure. Ele nici nu contin substante despre care se stie ca afecteaza sarcina si nici absorbtia prin piele si trecerea in sange a componentelor acestor creme nu este semnificativa. Avand in vedere particularitatile personale, nu se poate spune niciodata ca exista risc zero. Totusi, cremele emoliente pot fi aplicate in sarcina fara a va face griji ca ele ar putea afecta copilul in vreun fel.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.