Informatii legate de un RMN la genunchi

Buna seara ! As dori sa stiu daca se poate face RMN local (genunchiul stang) fara a fi intrdus in acel camp cu tot corpul deoarece persoana in cauza are o placuta cu surub la clavicula stanga (operatie facuta acum 8 ani). A primit indicatii sa elimine placuta prin operatie pt a putea face RMN-ul, dar eu as dori sa stiu daca nu este alta varianta renuntand la operatie deoarece are si o varsta inaintata si e mai riscant. Va multumesc!

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Din pacate nu exista o alta optiune, fiindca campul magnetic actioneaza si in jurul aparatului, nu doar "in acesta". Pentru siguranta pacientului, este important sa se elimine orice pericol. Discutati va rog din nou cu un medic specialist in imagistica pentru a puea gasi o solutie optima. Multa sanatate!


Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna seara, din pacate nu exista in Romania un astfel de aparat - poate doar in clinicile private de ortopedie din tarile avansate. Ar trebui sa luati legatura cu medicul care a montat placuta acum 8 ani sau sa cautati in actele de externare poate ca este precizat materialul din care a fost facut device-ul, poate aveti acte, garantii, orice fel de documentatie. dupa ce aflati care este tipul materialului, ii puteti verifica compatibilitatea in camp magnetic introducand datele pe site-ul www.mrisafety.com. multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.