Informatii despre angioamele rosii

Buna ziua,

Am pe corp mai multe alunite rosii, dintre care una am observat ca s-a mai marit putin si as vrea informatii privind aceste alunite rosii. Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua!

Cel mai probabil este vorba despre hemangioame (angioame cherry). Ele sunt mici proliferari benigne ale vaselor din piele. Apar odata cu inaintarea in varsta, initial avand dimensiuni foarte mici. Ele cresc in timp, unele putand ajunge la dimeniuni de mai multi milimetri. Odata cu trecerea timpului, apar din ce in ce mai multe, zeci sau chiar sute. Angioamele pot lua nastere pe orice zona a corpului, dar mai frecvent pe trunchi si brate.

In principiu nu sunt periculoase, fiind leziuni benigne. Cele care cresc in dimeniuni pot produce jena prin faptul ca se pot irita la traumatisme mici (haine, guler, prosop), se pot inflama, pot produce senzatie de usturime si pot sangera (chiar semnificativ).

Nu sunt descrise metode pentru preventie. Mijloacele eficiente de fotoprotectie (evitarea expunerii excesive la soare, haine si creme ecran solar) pot preveni aparitia unora dintre hemangioame prin preventia asupra imbatranirii excesieve si timpurii a pielii. Ca si tratament, se pot cauteriza sau se pot distruge cu lasere vasculare (care tintesc hemoglobina din vasele din care este format angiomul).

Va sfatuiesc sa efectuati un constult dermatologic, care sa certifice faptul ca aceste leziuni le care le descrieti sunt intr-adevar hemangioame.

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.