Accenturea desenului interstițial pulmonar la nivel bilateral, ce inseamna?

Bună ziua, Numele meu este Teodorescu Mariana, am suferit o intervenție chirurgicala la san și în urma radiograriei efectuata la plămâni rezultatul este de : Accenturea desenului interstițial de tip reticulo-micronodular la nivel bilateral Ma interesează dacă trebuie să îmi fac griji despre acest lucru și ce înseamă Mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, de regula  o accentuare discreta a desenului interstitial caracterizeaza plamanii fumatorilor, mai ales daca este prezenta si tusea cronica, specifica bronsitei tabacice cronice. Dar in emiterea unui diagnostic- trebuie coroborat acest aspect cu  alte simptome, recomandarea mea este sa mergeti la un pneumolog pentru o examinare clinica, aplicarea de teste functionale- spirometrie si recomandari specifice cu privire la tratament si frecventa examinarilor imagistice pe viitor. Sanatate!!

 

 

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.