Infertilitate sau alte probleme

Buna ziua dna dr si va multumesc din inima pentru atentia acordata primelor intrebari vis-a-vis de Progesteron Natural si Branca Ursului. In urma solicitarilor dvs si in speranta ca ma ajutati cat de putin posibil va transmit faptul ca am 31 ani si sotul meu are 43 ani. Precizez ca el are efectuate analizele de spermograma si spermocultura ale caror rezultat sunt in limite normale, a avut o mica infectie urinara dar a fost tratata, a fost inclusiv la medic urolog. Incercam de aproximativ 2 ani conceperea unui inger. Legat de situatia mea ginecologica, in urma cu 1 luna am efectuat analize pentru infertilitate si va supun atentiei urmatoarele rezultate: -chlamydia= 0,27 -examene secretie col= negative -mycoplasma=absent -ureaplasma=absent -estradiol=55 pg/mL 202pmol/L -FSH= 7,37 UI/L -LH= 6,96 UI/L -Prolactina= 32,12 ng/mL 680,9 mUI/L -TSH= 3,4300 mUI/L -AMH= 8,150 ng/mL 58,191 pmol/L -Testosteron = 0,41 ng/mL 1,41 nmol/L -HBV, HBC, HCV, HIV=negativ -TPHA= negativ -Ac. anti virus rubeolic = negativ -TPO= 1,5UI/mL -FT4= 1,38 ng/dL 17,76 pmol/L -Tiroglobulina=334,7 UI/mL -Calciu seric = 9,7 mg/dL 2,44 mmol/L -Magneziu seric = 2,15 mg/dL 0,88mmol/L -HSG = aspect normal al micului bazin, fara calcificari anormale sau corpi straini radioopaci. Canal cervical cu contururi nete, de lungime si calibru normale. Uterul normal situat, cu conturui nete, forma si distensibilitate normale, fara defecte de umplere. Trompele uterine normal calibrate, omogen opacifiate, cu difuzie normala de contrast in cavitatea peritoneala. Conculzii: proba cotte pozitiva bilateral, -Examenul papanicolau si cel bacteriologic sunt bune Mentionez ca toate aceste analize au fost oferite de un medic ginecolog si de un medic endocrinolog si au fost efectuate in ziua 3 a CM. Dupa primirea rezultatului medicul ginecolog a zis ca pana nu scad valorile prolactinei nu are cu ce sa ma ajute, iar medicul endocrinolog mi-a recomandat euthyrox 0,25, myo sun plus 2 plic/zi si dostinex 0,5 1/2 cpx2/sapt, toate acestea pentru o perioada de 3 luni Va rog din inima sa ma ajutati cu un sfat, cu o recomandare avand in vedere cele expuse mai sus. Imi doresc prea mult un copil si nu stiu ce sa mai fac si la cine sa mai apelez pentru ca timpul trece in defavoarea noastra. Multumesc frumos anticipat, Sanatate si numai bine va doresc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua. Consider ca bilantul initial este complet si corect, recomand reevaluarea
dupa 3 luni de tratament Dostinex si Eutirox. Totodata recomand efectuarea intre timp, de teste de ovulatie la domiciliu, in zilele 10-20 ale ciclului menstrual, la un ciclu menstrual regulat de 28 zile si considerand ziua 1 prima zi de menstruatie. Aceste teste se gasesc in farmacii si se pot cumpara fara prescriptie medicala. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.