Infertilitate in cuplu

Buna ziua, ma numesc Mădălina am 21 de ani si sunt impreuna cu iubitul meu de 4 ani. In 4 ani de zile nu am rămas însărcinată și nu știu de ce, medicul ginecolog -spus că pot să am copii, dar mi-a spus că am uter retrovers - poate sa fie asta problema? Alt medic mi-a spus că nu-i nicio problemă, ca pot rămâne însărcinată... Dar mai am o intrebare: prietenul meu am mai avut o relație de 8 ani inainte sa fie cu mine si nici fata aceea nu a rămas gravidă. Dupa ce s-au despărțit, ea si-a refăcut viața si nu dupa mult timp a ramas gravidă. Poate sa fie problema la el?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Probleme de infertilitate pot sa fie cauzate de afectiuni ale femeii, ale barbatului sau ale ambilor parteneri. Daca intretineti raporturi sexuale neprotejate si nu s-a instalat nicio sarcina de mai mult de un an, ar trebui sa mergeti impreuna la medic pentru analize care sa va spuna daca problema este la dumneavoastra sau la partner si sa primiti tratamentul adecvat. Uterul retrovers inseamna doar ca uterul este orientat catre spate, si nu are nicio implicatie in posibilitatea de a ramane insarcinata. Va rog mult sa cititi aici o lista completa de investigatii care pot fi facute la femei si la barbati: https://doc.ro/infertilitatea#analize-diagnostic-infertilitate


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.