Infertilitate

Buna ziua!Încep prin a spune ca am varsta de 18 ani si 6 luni.De cand ma stiu mai exact de la aproximativ 13-14 ani am avut o menstruatie neregulata.La inceput intervalul dintre menstruatii putea fi intre 3-6 si chiar si mai multe luni de ceva timp s-a mai reglat imi intarzaie cel mult 2 luni.De curand m am casatorit si ca fiecare familie ne dorim un copil incercam de 4 luni dar testele de sarcina tot negative sunt se poate pune problema infertilitatii in cazul meu?Cat timp sa mai incercam pana cand sa putem sa ne ingrijoram si sa apelam la specialist?La o menstruatie neregulata se poate forma o sarcina?Mentionez ca am facut si un test achizitionat din farmacie de fertilitate care din fericire a fost pozitiv.Astept cu mare nerabdare raspunsul dumneavoastra!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

Buna ziua, 

In mod normal, un cuplu se considera infertil daca incearca sa obtina o sarcina, fara rezultat, timp de un an de zile. Va recomand acest articol: https://doc.ro/infertilitatea/cand-se-poate-declara-un-cuplu-infertil. Va recomand sa va urmariti perioada de ovulatie (va poate fi de folos acest caldulator https://doc.ro/calculator-ovulatie) pentru a putea avea contact sexual in aceste zile. In plus, nu uitati si ca stresul si anxietatea pot sa intarzie aparitia unei sarcini, asa ca nu va faceti griji, concentrati-va mai degraba pe viata de cuplu, pe momentele frumoase, iar sarcina nu va intarzia sa apara mai ales fiindca sunteti atat de tanara. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.