Infectii respiratorii repetate la copil

Buna ziua, fetita mea de 7 ani nu face febra, nici la o banala raceala, nici la o amigdalita si nici macar la pneumonie nu a facut.

Ultima data cand a avut 40 de grade a fost la 3 ani cand a avut varsat de vant. In urma internarilor repetate a luat si stafilococul auriu care cauzeaza si mai multe infectii ale tractului respirator. Mai nou a fost diagnosticata si cu astm bronsic, si la recomandarea doctorului ORL am scapat si de polipi. Inca din prima saptamana de scoala o raceala banala s-a transformat intr o bronsita severa. Privim cu spaima spre sezonul rece si va cerem disperat ajutorul, majoritatea doctorilor la care am fost au lucrat pe imunitate insa nimic nu a dat rezultate. Vrem sa ne ajutati si daca se poate sa ne indrumati spre un specialist care ne-ar putea rezolva problema.

Un scurt istoric personal al fetitei: s-a nascut la termen, 3,980kg, 53cm, 10 apg. Imediat dupa nastere s-a depistat un civ de 4 mm si un fop de 2 mm, am tinut legatura cu cardiologul si la ultimul ecodopler ramasese doar comunicarea interventriculara de 2 mm (la 1 an), de atunci fara probleme cardiologice. Va rog din suflet sa ne ajutati ! Va multumim anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Cred ca cel mai important este tratamentul astmului in aceasta perioada, cu ajutorul medicului specializat, in rest stimularea sistemului imunitar se face cu o dieta de calitate, fructe, legume, salate, proteine de calitate. In ceea ce priveste criza recenta de astm, va rog sa urmariti acest material realizat cu specialistii in aceasta problema.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.