infectie vaginala

ma confrunt de cateva luni cu o problema la nivelul zonei genitale. Cand se apropie perioada ovulatiei, mi se inflameaza zona vulvei si simt un disconfort, asociat cu usturimi si mancarimi, fara sa am vre-o scurgere. Am facut analiza secretiei si examen babes papanicolau(in luna noiembrie ) si mi-au iesit bine. Mentionez ca am nascut acum un an si zece luni si am alaptat pana anul acesta luna aprilie, contact sexual nu am (sotul este plecat din tara). Ma puteti indruma catre alte analize sau un control mai amanuntit? Multumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua. Femeile au tendinta de a pune orice mancarime din zona vaginala pe seama unei infectii fungice, intrucat acesta este primul simptom al unei asemenea afectiuni. De multe ori, insa, mancarimea din zona vaginala este cauzata de alte afectiuni, care mimeaza simptomele infectiei fungice (provocata de ciuperci precum Candida albicans). De aceea, recomandarea mea este sa ajungeti la medicul ginecolog, pentru investigatii, si pentru un diagnostic și un tratament corecte. Sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.