Inelul nuvaring

Buna ziua. Am si eu o mica problema. Dupa o pauza de 6 luni in care nu am mai folosit inelul, am decis luna asta sa il reiau. Acum 2 zile am avut o scurgere mai inchisa la culoare si simptomele menstruatiei. Specific ca in aceasta perioada trebuia sa-mi vina ciclul. Am decis să pun inelul joi 19 aprilie. Dar de ieri nu mai am scurgeri (si daca sunt, e foarte putin cantitativ). Durerea la nivelul ovarelor o mai resimt. Oare au fost simptome false si nu este menstruatia? Acum isi face efectul inelul? Sa il scot si sa astept venirea menstruatiei? Si apoi sa îmi pun altul  Bănuiesc că nu mai pot sa il folosesc pe acesta. Va multumesc si astept un raspuns.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Pentru a va putea da clarificari ar trebui sa cunosc data ultimei menstruatii si in ce zi a ciclului menstrual ati introdus inelul vaginal.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.