Incercare de a ramane insarcinata

Buna ziua. De o luna, eu si sotul meu, incercam sa concepem un copil. In luna aprilie mi-a venit ciclu pe 4 aprilie. Luna aceasta cand ar trebui sa imi vina ciclu, eu avand si un ciclu menstrual neregulat? Daca nu are sa imi mai vina luna aceasta, cand e indicat sa imi fac un test de sarcina? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua,

Din păcate, perioada ovulației nu se poate stabili cu exctitate decât retroactiv. Adică la următoarea menstruație veți ști că ovulația s-a produs cu 14 zile înainte. Invers, mai ales dacă știți că aveți un ciclu neregulat, calculul este incert. Nu vă îngrijorați dacă nu ați rămas însărcinată după o lună. Puține cupluri reușesc atât de rapid, iar testele de sarcină este bine să le faceți în momentul în care aveți motive întemeiate să suspectectați o sarcină. Nu puneți presiune pe dumneavoastră, pentru că stresul nu ajută la concepție. Și vă recomand să vă monitorizați perioada fertilă cu ajutorul testelor de fertilitate, dacă metoda calendarului nu se poate aplica eficient în situația dumneavoastră.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.