Imunitate foarte scazuta.

Buna ziua,am 48 ani,din 2008 sunt diagnosticata si operata : gusa polinodulara si tiroida autoimuna Hashimoto,primesc tratament cu EUTYROX 125 mg.(dar timp de 10 ani am primit NOVOTYRAL),dupa 10 ani m-am simtit rau si am fost trecuta pe Eutyrox. Din 2016 am intrat la menopauza (viata/echilibru dat peste cap) de atunci Hipertensiune stadiul 1-primesc Nebilet (1/2 dim.,1/2 seara),constipatie,luat in greutate,somn de proasta calitate,stare fizica si nu numai influentata. problema pentru care va contactez acum este: racesc foarete des(ca un bebe), cred ca am imunitatea foarte scazuta!!!!, corpul meu gestioneaza foarte prost trecerea de la o temperatura la alta(chiar si locuinta mea de bloc)....trebuie sa traiesc intr-un glob de sticla!!!!!! Nici b(ebelusii nu sunt asa de sensibili..... Nu imi amintesc sa fi fost asa pana la 46 ani....Acum iau BARAKA 450mg. Am o mastopatie fibrochistica,fac cam des nisip/piatra la rinichi,colon iritabil, NU am energie/putere- pur si simplu trag de mine.........si de vreo 2 ani adenopatie laterocervicala(vazuta echografic la 3/4 luni) dureroasa!!!! Stomatologic nu stau chiar asa rau,otita nu pare sa am,am un chist de retentie maxilar....dar astea sunt motive de inflamatie a ganglionilor de la gat si imunitate la pamant?? Nu am animale de companie.... DOAMNA DOCTOR UNDE SA MA DUC PENTRU ACEASTA IMUNITATE SAU CE ANALIZE SA FAC????SAU CE TRATAMENT SA IAU?? Mentionez ca vara daca mananc o inghetata sau beau apa rece ajung direct in UPU. CU STIMA, VA MULTUMESC.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, imi pare rau sa aud ca traversati asemenea episoade, eu cred ca ar trbui sa va adresati unui medic imunolog pentru o evaluare a statusului imunitar- pentru ca afectiunea dvs principala este o afectiune sistemica, cu influenta directa asupra acestui status( ma refer la boala autoimuna Hashimoto, manifestarile de la nivelul tiroidei fiind doar o parte). ar trebiui sa verificati si glicemia si Hemoglobina glicozilata, intrucat poate  va confuntati cu un DZ nediagnosticat, care de asemenea se asociaza cu afecatrea imunitatii. nu in ultimul rand- un exudat nazo-faringian, iar pentru nisipul urinar, analiza sediment urinar si in functie de rezultat, evitarea anumitor alimente. Evitati oricum glutenul sub orice forma(paine, gainoase) eliminati sarea si zaharul rafinat, optati petru legume, leguminoase, peste, carne de calitate, oua, branzeturi si iaurt, sana kefir(nu lapte duce), lapte vegetal, sanatate! va rog sa ne mai scrieti


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.