Hiterectomie totală cu dureri

Bună seara, Mama mea a făcut acum 5 ani o operație de histerectomie totala și de atunci nu a mai putut avea relații sexuale din cauza durerilor. A fost mai mulți doctori dar nu a primit nici un diagnostic si nici un tratament. Tot de la operație a rămas cu dureri în locul operației care se accentuează uneori și apoi dispar. Care poate fi cauza și tratament ați recomanda? Ar putea fi aderente de la operație? Sunt periculoase? Mama mea a făcut un RMN dar pana acum nu am găsit un medic în Brașov care sa ne dea un diagnostic. Va pot trimite conținutul RMN-ului? Va rog frumos sa îmi răspundeți și va mulțumesc anticipat pentru răspuns. Andreea

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Cel mai probabil sunt aderențe, dar și statusul hormonal după histerctomie, adică scăderea bruscă a hormonilor sexuali, care duce la uscăciune vaginală și dureri la contactul sexual. Ați putea trimite RMN, numai interpretarea medicului, nu și filmele. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.