Hirsutism și sarcină

Bună, aș avea o întrebare. Dacă suferi de hirsutism poți rămâne însărcinată? Și dacă rămâi care sunt metodele de epilare de exemplu pe burtă care să nu afecteze bebelușul? Mulțumesc. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Hirsutismul în șine nu afectează fertilitatea, însă de regulă el nu este unicul semn în cadrul unei tulburări hormonale, ci este asociat și cu alte semne. De aceea este recomandat să faci o evaluare a ovarelor pentru început, cum ar fi o ecografie vaginală.

Epilarea în cazul hirsutismului se face exclusiv prin metode mecanice, deci nu afectează o potențială sarcină. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.