Hipotiroidita

Buna ziua! Acum 3 ani am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna. De 4 saptamani ma simt foarte rau. Am avut ca niste crize (prima a fost in somn) cu palpitatii, senzatie de lipsa de aer, amorteala de maini, durere in zona cefei. Am facut diverse analize si am tahicardie. Am luat concor dar ma inteapa inima de la el. Mi-a fost gasita si o hipotiroidita. Tsh 0,006, ft4 normal, atpo 593 si 2 noduli. Am fost la 2 medici endocrinologi. Unu a zis sa iau thyrozol de 5 mg x 2/zi , celelalt a zis sa nu iau nimic. De atunci am dureri de cap foarte mari si ameteala, senzatie de frig, stari depresive. In prezent iau thyrozol de 5 mg x1/zi. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc din suflet

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

trebuie sa urmati tratamentul adresat hipotiroidiei, pentru ca celelelte simptome sunt doar consecinte ale lipsei tratarii bolii principale. in plus, trebuie sa va schimbati regimul alimentar- in conformitate cu afectiunea principala- tiroidita autoimuna de tip Hashimoto- regasiti aici un articol cu indivcatiile de baza, dar si multe alte info pe doc.ro, sanatate si mult curaj! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.