Hipotermie

Va rog, daca se poate sa mo se spuna urgent ce am de facut. Am o prietena in Anglia care rr hipotermie. Nu sta singura, e cu cineva, dar persoana respectiva nu stie ce sa faca. A gasit o salvarea lesinata pe strada si au dus o acasa, fara sa i faca ceva, fara sa i spuna persoanei cu care sta ce sa i faca. Are 33, 2 temperatura si nu i mai creste. E invelita cu paturi, e cald in casa, dar tot nu creste temperatura. Ce sa i faca? Va rog, ajutati ma! Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Hipotermia este o urgență medicală. Sunați la Salvare, pentru că dacă nu se intervine cât mai repede, organismul începe să piardă căldură mai repede decât poate produce, iar persoana în cauză poate să intre în stare de inconstiență și chiar să intervină decesul. Până când ajunge personalul medical, monitorizați pulsul și respirația victimei, nu expuneți persoana în cauză la o sursă puternică de căldură și acoperiți victima cu pături sau cu haine uscate. Atenție! Lăsați descoperită doar fața și nu folosiți pături electrice pentru că pot produce arsuri. Puteți să mai aplicați comprese calde pe gât și pe torace, evitați zona mâinilor și picioarelor. Dacă victima poate să bea, oferiți ceai cald. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.