Hiperprolactinemie fara prolactinom

Buna ziua. De multi ani am descoperit aceasta hiperprolactinemie. Am fost sub tratament cu dostinex si scade la valori normale, insa am oprit tratamentul 4 luni in vederea efectuarii IRM. In urma investigatiei (NATIV+S.C.) nu s-a evidentiat nimic in neregula cu hipofiza (glanda are dimensiuni normale, nu este prolactinom) In urma cu 4 luni am avut valoarea de 2002 mIU/L (val.normala 64.0-395.0) , iar zilele acestea repetand analiza, nu mica mi-a fost mirarea sa vad 3646 uIU/ml (val.normala 127-637)...de 6 ori limita maxima ! Intrebarea mea fireasca ar fi, daca nu e prolactinom (nici macar micro), ce altceva ar putea secreta prolactina in asemenea cantitati ? Este posibil ca mastoza fibrochistica bilaterala pe care o am sa intretina prolactina la valori ridicate ? ar mai fi si alte investigatii pe care le as putea face ? Am 44 de ani, ciclu menstrual regulat. Atasez si cateva fisiere cu investigatiile facute (analize de laborator, IRM, ecografie mamara). Analizele hormonale au fost facute in ultima zi a ciclului menstrual (asa s-a nimerit)

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

Buna ziua, va rog sa cititi mai multe detalii pe aceasta tema in acest articol: Prolactina si fertilitatea: ce efecte are acest hormon


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.