Hidratarea organismului

Am citit un material despre apa si hidratare. Personal cred, si din activitatea cotidiană, imi pot da seama că, a consuma 2-3 litri de apa vrei - nu vrei, in fiecare zi, nu este chiar corect. Apa hidrateaza da si spala din celule toate mineralele de care are nevoie organismul. Până la urmă, cine are dreptate?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Apa nu are acum sa spele mineralele din corp ci dimpotriva, ajuta la circularea si fixarea lor in tesuturile care au nevoie de ele. Necesarul minim de apa este de 25 ml pentru fiecare kilogram de greutate corporala, la care se adauga perderile prin transpiratie, acolo unde este cazul. Transpiratia excesiva sau pierderea de lichide din corp ca in cazul varsaturilor sau diareei reprezinta intr-adevar moduri de  pierdere a mineralelor si electrolitilor, nicidecum apa bauta in exces. Sunt intr-adevar cateva conditii medicale precum insuficienta renala cronica in anumite stadii de dializa la care se impune reducerea consumului de lichide, insa asta este o conditie patologica care nu are legatura cu viata normala de zi cu zi. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.