Herpes pozitiv ambele

Am suferit 2 pierderi de sarcina si in urma lor am ramas cu herpesul genital, am ramas gravida iar si mi s-a activat si in timpul sarcinii de 2 ori. Ce efecte poate avea asupra fatului? Vor exista urmari? Se va dezvolta normal? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Herpesul genital activ in timpul sarcinii nu poate afecta embrionul/fatul.

Important este la nastere sa nu existe herpes genital activ, pentru a putea naste pe cale naturala (vaginala). In cazul unei leziuni active la nastere, se impune operatia cezariana.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.