Herpes ocular și dureri de cap

În luna oct 2015 am fost diagnosticată la ochiul stîng. Am urmat un tratament (nu rețin numele medicamentelor). S-au ameliorat simptomele dar am început să am dureri de cap sub formă de săgetături. Am făcut tomograf nu mi-a esit nimic suspect, am urmat tratament cu Gabaran. Cînd aveam aceste săgetături mă rodea și ochiul.am consultat di nou un medic oftalmolog și mi-a prescrie Yellox Corneregen și Trium.În feb simptomele de săgetături au apărut din nou și cu acele usturimi la ochi. Nu sunt permanente dar mă țin 2-3 zile. Acum urmez tratament cu Gabaran și Cationorm, am și o programare la un rmn, dar mai durează pînă îl fac. Menționez că în 2009 am fost diagnosticată cu cancer la sân. Am făcut chimio și radio terapie.Vă întreb dacă durerile de cap și usturimile la ochi pot avea legătură cu herpesul și ce pot face pt că nu mai suport. Vă mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Din punct de vedere oftalmologic, durerile de ochi (usturimea) pot să apară din cauza sechelelor herpesului ocular. Corneea rămâne sensibilă și reacționează la condițiile de mediu (vânt, praf) și pot apărea micro-eroziuni care să dea aceste manifestări. 
Lacrimile artificiale vă ajută să amelioreze această sensibilitate, deci puteți pune Cationorm în continuare. Totuși, trebuie să mergeți și la oftalmolog pentru a exclude o recurență a herpesului ocular. 

De asemenea, este bine să vedeți și un neurolog pentru a vedea și cauza durerilor de cap. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.