Herpes genital

Buna ziua, ma confrunt de mult timp cu herpesul genital, urmand tratament cu aciclovir si valtrex insa el tot apare de la an la an tot mai des. Am vazut acel articol legat de acel vaccin, unde anume se poate face? Sau poate aveti sa imi dati niste alternative pt a avea aceste episoade mai rare, precizez ca si partener este doar sotul, problema este ca ele apar imediat dupa contact sexual doar atat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Vaccinul anti herpes genital nu este inca aprobat pentru uz public, el se afla inca in faza de studii clinice. Pentru a rari episoadele de herpes genital este necesar in primul rand un stil de viata sanatos, o alimentatie sanatoasa in special, care sa intareasca imunitatea, precum si odihna suficienta in cursul noptii. Pentru moment tratamentul herpesului genital ramane doar cel simptomatic din timpul episoadelor acute.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.