Hernie de disc

Bună ziua! Sunt diagnosticată cu hernie de disc L3-L4,L4-L5,L5-S1, am purtat corset 1 an de zile (am 35 ani) și am durere în degetele de la picioare mai concis atunci când merg mi se încleștează și mă dor foarte tare. Ce pot să fac (nu vreau totuși operație) pentru că știu că nu este o soluție. Ce recuperări pot să fac sau ca băi? Vă mulțumesc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Hernierea discurilor intervertebrale lombare în regiunile indicate de dvs este responsabilă de durere ce iradiază de la nivelul coloanei lombare pe membrul inferior, până la nivelul degetelor, însoțită de parestezii (amorțeli pe membrul inferior), senzația de degete “înțepenite”. O soluție terapeutică este reprezentată de tratamentul antialgic în perioadele dureroase (cu antiinflamator nesteroidian). Evitați ortostatismul prelungit (statul în picioare perioadă lungă), evitați efortul fizic, mai ales căratul greutăților în mâini. De asemenea evitați să vă aplecați prin flexia coloanei lombare atunci când trebuie să ridicați ceva de jos ci mai degrabă vă aplecați prin flexia genunchilor. Este recomandat sa dormiți pe un pat cu saltea tare. Kinetoterapia v-ar putea ajuta pentru ameliorarea simptomelor dvs, este recomandat un program de exerciții pe care să-l faceți la început la indicația și sub supravegherea kinetoterapeutului și apoi să-l continuați acasă zilnic. Procedurile de fizioterapie de asemenea v-ar putea ajuta. Necesitatea unei intervenții chirurgicale o stabilește neurochirurgul, urmând criterii foarte clare, în funcție de simptomele și semnele clinice ale dvs.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.