Hernie de disc

Bună ziua, In urma cu o lună și două săptămâni, fara explicație, dimineața, s-a declanșat o durere atroce lombara, cu amortirea piciorului drept pe exterior până aproape de glezna. Nu m-am putut aplecă, îmbracă,etc. timp de o săptămână. După o săptămână de tratament durerea s-a diminuat când mergeam și ședeam în șezut. La orizontala durerile erau f mari, nu puteam să dorm decât cu calmante și somnifere. Am făcut tratament o lună de zile. In 08.10.ac. am făcut RMN . Concluzia: la nivel Local 4 - L5 fragment discal de aproximativ 5mm ap/12mm CC postero lateral dreapta, migrat cranial, ce comprima rădăcina L4 dreapta de la emergenta din sacul dural până în foramenul de conjugare. Am fost programat ptr operatie. Cu 4 zile înainte de operație durerile au disparut complet. Am vb. cu medicul neurochirurg și fiindcă pleca in concediu am amânat operația. Chiar am inceput sa fac gimnastica ptr coloana, așa cum făceam și înainte. A dispărut, aproape complet amorteala, mai e puțin amortita gamba pe exterior. Întrebarea este: - ce ar trebui sa fac in continuare, ar trebui sa fac un nou RMN;? - ce s-a întâmplat cu acel fragment discal, e posibil sa se fi resorbit, dizolvat. Va mulțumesc mult. Cu respect, Olimpici Toda.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Va recomand sa urmariti cu atentie simptomele si sa mentineti permanent un program de exercitii si fizioterapie regulata, care sa ajute la reducerea inflamatiei si a durerii. Legat de operatie, aceasta se impune daca situatia se agraveaza si simptomele va impiedica desfasurarea vietii de zi cu zi. Tineti legatura periodic cu medicul dumneavoastra si repetati la intervale regulate investigatiile, pentru a urmari evolutia. Multa sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.