Hepatită cronică B

Buna ziua, va deranjez cu o întrebare, sunt diagnosticat de aproximativ 4 ani cu o hepatită cronică B, la inceput aveam valoarea la viremie aproximativ 50.000.000 copii, in prezent valoarea este de 24 si ma aflu in tratament cu entecavir de 0,5. Prietena mea a inceput schema de vaccinare impotriva hepatitei B (0-1-6), iar dupa 1 luna de la al doilea vaccin administrat am.avut contact sexual neprotejat, este vreo probabilitate de a putea fi infectată? Tin sa mentionez ca rareori are mici disconforturi in partea dreapta(sub coastă) dar a fost diagnosticată cu o fiere leneșă.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. După cum știți, principala modalitate prin care se poate transmite infecția cu VHB este pe cale sexuală. Este foarte bine că prietena dumnevoastră s-a vaccinat împotriva hepatitei B. Totuși, din câte înțeleg, ea nu a apucat încă să facă și ultima doză de vaccin. În acest caz, este important să ia legătura cu medicul și să urmeze indicațiile acestuia.  Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.