Helicobacter Pylori

Buna ziua, Ma numesc Ioana Mariș. In urma cu o luna am facut analize din sange pentru descoperirea infectiei cu Helicobacter Pylori, rezultatul fiind pozitiv (nu am urmat tratament pentru aceasta bacterie in trecut), dupa care am ales sa fac analize si din materii fecale, rezultat negativ. Nu prezint simptome. Intrebarea mea este daca am sau nu aceasta bacterie? Va multumesc mult! O zi frumoasa. Ioana Mariș

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Dozarea pozitiva in sange inseamna expunerea la aceasta bacterie; diagnosticul de certitudine se face prin colectarea de suc gastric din stomac prin endoscopie gastro-esofagiana.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.